Δωδεκαήμερη περιήγηση της Μικράς Ασίας.

 

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Aναχώρηση από την Αθήνα με προορισμό τον Πειραιά όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για να μας μεταφέρει στην Χίο.

 

2η ημέρα

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Χίο και στη συνέχεια αφού περάσουμε τον τελωνιακό έλενχο θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το Τσεσμέ(Τουρκία) και αναχώρηση για τη Σμύρνη, μοναδικό κέντρο για να ακτινοβολεί κάτω από τον ομορφότερο ουρανό του κόσμου. (ΗΡΟΔΟΤΟΣ)

Στην πόλη θα δούμε το κάστρο κατιφέ-καλέ, έχοντας μία εξαιρετική θέα της πόλης, το λιμάνι, το αρχαιολογικό μουσείο, τον πύργο του ρολογιού, την αγορά και το βράδυ προτείνουμε βόλτα στο Καραμπουρνάκι. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα

Σήμερα θα επισκεφθούμε την αρχαία Έφεσο, την ίσως ωραιότερη πόλη του αρχαίου ελληνικού κόσμου, τη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, τον ναό της Αρτέμιδος. Συνεχίζοντας μέσω Αιδινίου και Αφροδισιάδας (αρχαίο θέατρο, ωδείο, στάδιο) θα φτάσουμε στο Παμούκαλε όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

4η ημέρα

Σήμερα στο Παμούκαλε (κάστρο του βαμπακιού) Θα επισκεφτούμε την αρχαία πόλη, το θέατρο, το νυμφαίο, τον Ναό του Απόλλωνα, το μαρτύριο του Αποστόλου Φιλλίπου και τους λευκούς απολιθωμένους καταρράκτες, παγκοσμίως μοναδικό φαινόμενο. Συνεχίζουμε για το Ικόνιο, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα

Το Ικόνιο που είναι φτιαγμένο πάνω στο δρόμο της ά σταυροφορίας και κέντρο των Σελτζούκων, θα δούμε το Αλαεντίν τζαμί, θα περιηγηθούμε στο υπαίθριο μουσείο της σελτζουκικής αρχ/κής και έδρα των Ντερβίσιδων.

Συνεχίζουμε μέσω Ακσαράι και του δρόμου του μεταξιού, θα επισκεφτούμε το agzikarahan(χάνι εποχής) και τη κοιλάδα Ιλαρά (περίστρεμα) με τις λαξευτές εκκλησιές για να φτάσουμε στο Προκόπι (Καππαδοκία). Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα

Αφιερωμένη στη Καππαδοκία. Θα δούμε το υπαίθριο μουσείο του goreme, την υπόγεια πόλη Καϊμακλί, την κοιλάδα των μοναστηριών με μοναδικές τοιχογραφίες από την πρωτοχριστιανική εποχή, τον Άβανο το Γκαβουσιν και την εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά, την Σινασσό και την εκκλησιά Του Αγίου Βασιλείου κ.λ.π.

 

7η ημέρα

Συνεχίζουμε στην Καππαδοκία και την Καισαρεία εδώ που ο 20ος αιώνας ακόμα δεν έχει φτάσει καθώς και για την πρωτεύουσα του νέου τουρκικού κράτους, την Αγκυρα. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα

Σήμερα στην Αγκυρα θα δούμε το μουσείο ανατολικών πολιτισμών (Hittite museum), θα γνωρίσουμε την πολύ καλή αγορά της, και μέσω Μπολού και Νικομήδειας θα Φτάσουμε στη Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

 

9η&10η ημέρα

Έχουμε δύο μέρες στη διάθεσή μας για να γνωρίσουμε την πόλη, να γευθούμε τους μεζέδες και να διασκεδάσουμε. Θα δούμε την Αγιά Σοφιά , το Μπλέ τζαμί, τον ρωμαiκό ιππόδρομο, το Πατριαρχείο, τον Βόσπορο, το ντολμά-μπακξέ σεράι, το μπαλιουκλί, την Αγία Τριάδα, την μονή της Χώρας, τα κάστρα Ρούμελη και θα περπατήσουμε την οδό του Πέραν και τον Γαλατά.

 

11η ημέρα

Το πρωί ελεύθερο και στις 11πμ θα αναχωρή-σουμε για την Αλεξανδρούπολη.

 

12η ημέρα

Αφήνουμε την Αλεξανδρούπολη και παίρνουμε το δρόμο για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.