Εννιαήμερη εκδρομή στην Ιωνία και την Ανατολική Θράκη. 

 

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Πειραιάς-Αλεξανδρούπολη

Διαδρομή με ενδιάμεσες στάσεις. Διαν/ση στην Αλεξ/πολη.

 

2η ημέρα: Αλεξανδρούπολη-Αϊβαλί

Μετά το πρόγευμα, περνάμε το Κεφαλοχώρι (Κεσαν) και φτάνουμε στον Ελλήσποντο. Με φέρρυ-μποτ περνάμε στη Μ. Ασία από Μαδιτο (Eceabat) και φτάνουμε στη πόλη Δαρδανέλια (Canakkale) και Τροία.

Ξενάγηση στην Αρχ. Τροία (2 ώρες). Στη συνέχεια αναχώρηση για Αιβαλί όπου θα ξεναγηθούμε στο λόφο Σειτάν Σοφρά (τραπέζι του σατανά), με την υπέροχη θέα.

Ακολουθεί ξενάγηση στα Μοσχονήσια, στο ναό όπου λειτούργησε ο Πατριάρχης ‘Ταξιάρχης’. Ελεύθερη ώρα ή φαγητό στις ψαροταβέρνες στα Μοσχονήσια. Διαν/ση στο Αιβαλί.

 

3η ημέρα: Αϊβαλί-Σμύρνη

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση από Αιβαλί για Πέργαμο όπου και θα ξεναγηθούμε. Θα δούμε το Ασκληπιείο, βιβλιοθήκη, θέατρο, ιερά πηγή, κ.λ.π.

Φτάνοντας στην όμορφη Σμύρνη θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε τις υπέροχες πλατείες, την πανέμορφη λεωφόρο κονακ μεΐδαν, την καρσι γακα και την ακρόπολη της πόλης (καντιφέ καλέ).

Αφιξη στο ξενοδοχείο. Βράδυ ελεύθερο. Διαν/ση στη Σμύρνη.

 

4η ημέρα: Σμύρνη-Έφεσσος

Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε για την Έφεσσο. Θα ξεναγηθούμε στην αρχ. Έφεσσο, τη πόλη που έχτισε ο Λυσίμαχος, με το περίφημο αρχ. Θέατρο, την βιβλιοθήκη του Κελσου και πολλά αρχ. μνημεία.

Στη συνέχεια θα δούμε τη σπηλιά των επτά κοιμωμένων’, ένα μεγάλο κοίλωμα που μοιάζει με σπηλιά. Μέσα έχει μια εκκλησία και το δάπεδο έχει γεμίσει με τάφους.

Ύστερα θα περάσουμε δίπλα από το ναό της Αρτέμιδος. Τέλος θα πάμε σε βιοτεχνία δερμάτινων ειδών όπου θα παρακο-λουθήσουμε την επίδειξη από τα μανεκέν.

Αναχώρηση για Κουσάντασι, ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο Σελτσούκ κοντά στην αρχ. πόλη Έφεσσο (2κμ). Διαν/ση στην Έφεσσο.

 

5η ημέρα: Έφεσσος-Προύσα

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε το σπίτι της Παναγιάς και την εκκλησία του Αγ.Ιωάννη. Ακολουθεί επίσκεψη στην ελληνική πόλη Σίριντζε. Ελεύθεροι για μία ώρα και αναχώρηση για Προύσα.

Επίσκεψη στο μνημείο του Καραγκιόζη και στο Ουλού τζαμί που είναι δίπλα στην αγορά. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά που φημίζεται για τα μπουρνούζια, τις πετσέτες και τα ωραία μεταξωτά της. Διαν/ση στη Προύσα.

 

6η ημέρα: Προύσα-Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για Κωνσ/πολη (3,5 ώρες). Φτάνοντας εκεί θα επισκεφτούμε την περίφημη εκκλησία της Αγ. Σοφίας, το Μπλε τζαμί και τον βυζαντινό Ιππόδρομο.

Προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διαν/ση στη Κωνσ/πολη.

 

7η ημέρα: Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο στα περίφημα βυζαντινά τείχη, τη μονή Ζωοδόχου Πηγής (μπαλουκλί) και τη Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών.

Στο ανάκτορο Ντολμά Μπακξέ θα θαυμάσουμε τα χαλιά και τα κρύσταλλα. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με ανατολίτικους χορούς. Διαν/ση στη Κωνσ/πολη.

 

8η ημέρα: Κωνσταντινούπολη-Ελλάδα

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Ελλάδα με ενδιάμεσες στάσεις. Διαν/ση στην Αλεξανδρούπολη ή στην Ξάνθη.

 

9η ημέρα: Αλεξ/λη ή Ξάνθη - Πειραιάς

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στον προορισμό μας με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Τέλος εκδρομής

 

Αποστάσεις

Κων/πολη-Σμύρνη 500Χλμ

Αλεξ/πολη-Αϊβαλί 360 Χλμ

Αϊβαλί-Σμύρνη 160Χλμ

Σμύρνη-Προύσα 276Χλμ

Προύσα-Κων/πολη 180Χλμ