Πενταήμερη εξόρμηση στην γειτονική Βουλγαρία. 

 

Πρόγραμμα

1η ημέρα Αθήνα-Σαντάνσκι

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα για Βουλγαρία με ενδιάμεσες στάσεις. Ακολουθούμε την εθν. Οδό Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Σέρρες- Προμαχώνας.

Περνώντας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, η πρώτη πόλη που συναντάμε είναι το Σαντάνσκι η οποία φημίζεται για τα θερμά ιαματικά λουτρά της και την ιστορία της. Σήμερα η πόλη κατέχει θέση θρακικής πόλης των αρχαίων Μεδίκων και βρίσκεται νότια στους πρόποδες του βουνού Πίριν.

Οι κάτοικοι ξεπερνούν τις 20χιλιάδες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης.. Βραδινό γεύμα, διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα Σαντάνσκι-Μπάνσκο

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε από το Σαντάνσκι με προορισμό το μοναστήρι της Ρίλλα στους πρόποδες του ομώνυμου βουνού. Το μοναστήρι αυτό θεωρείται σήμερα ως το παλαιότερο και μεγαλύτερο της Βουλγαρίας και βρίσκεται σε υψόμετρο 1147μ.

Η εξωτερική του όψη που μοιάζει σαν φρούριο, η ιστορία του και οι μοναδικοί θησαυροί που στεγάζονται στο εσωτερικό του και κυρίως στο μουσείο του, θα μας συναρπάσουν. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για το Μπάνσκο.

Ενα από τα πιο γνωστά παραθεριστικά και χειμερινά κέντρα της Βουλγαρίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 930μ.πάνω από τη θάλασσα στους πρόποδες του όρους Πίριν στην νοτιανατολική Βουλγαρία.

Άφιξη στο Μπάνσκο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος για να εκμεταλλευτούμε τις ανέσεις που παρέχει το ξενοδοχείο μας .Βραδινό φαγητό και βόλτα στην πόλη για καφέ ή ποτό. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα Μπάνσκο

Μετά το πρόγευμα, ακολουθεί ξενάγηση στο Μπάνσκο. Ιστορικά η ίδρυσή του τοποθετείται πολύ παλιά αν και η επίσημη ίδρυσή του χρονολογείται στην περίοδο της Οθωμανικής εισβολής, 15ος-16ος αιώνας.

Επίσκεψη στην εκκλησία της Αγ. Τριάδας, χτισμένη το 1835, με τον πύργο της να φτάνει τα 30 μέτρα. Θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες αλλά και τα ξυλόγλυπτα που τη διακοσμούν.

Συνολικά το Μπάνσκο έχει 120 πολιτιστικά μνημεία αλλά και πολυάριθμα μουσεία με μόνιμες εθνογραφικές εκθέσεις. Βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το απόγευμα μπορούμε να απολαύσουμε έναν καφέ σε ένα από τα πιο μοντέρνα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων, αυτό του Μπάνσκο. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα Μπάνσκο-Σόφια

Μετά το πρόγευμα, παίρνουμε τον δρόμο για την Σόφια. Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας με υψόμετρο 550μ. Μία πόλη σταυροδρόμι για πολλούς αιώνες.

Άνθισε κυρίως στα ρωμαϊκά και πρωτοχριστιανικά χρόνια ενώ σήμερα θεωρείται μία από τις πλουσιότερες σε βλάστηση πόλεις της Ευρώπης.

Θα δούμε την ιστορική πόλη, τον καθεδρικό ναό Αλεξ. Νέβσκι, που έχει χωρητικότητα 5000 άτομα και είναι γνωστός για τις 12 τεράστιες καμπάνες που η καθεμιά από τις πιο μεγάλες ζυγίζει 12 τόνους. Η εσωτερική τοιχογράφηση του ναού έγινε από πολλούς καλλιτέχνες και είναι πολύ αξιόλογη.

Επίσης θα δούμε το πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης, την εκκλησία της Αγ. Κυριακής, τη Ρώσικη εκκλησία, τη Ροτόντα του Αγ. Γεωργίου, το Μέγαρο πολιτισμού και το πανεπιστήμιο(ανάκτορα) που χρονολογείται στο 1934, την σκεπαστή αγορά της που χρονολογείται στο 1911, την Αγ. Σοφία και την φλόγα του αγνώστου στρατιώτη.

Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με την πόλη και ίσως για ψώνια. Το βράδυ διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με φολκλορικό πρόγραμμα.(προαιρετικό). Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα Σόφια-Αθήνα

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση από Σόφια για Αθήνα. Περνώντας τα σύνορα ακολουθούμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, καφέ ή φαγητό. Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

 

Τέλος εκδρομής