Τετραήμερη εκδρομή σε Εκκλησίες και Μονές της βορείου Ελλάδας, στα λουτρά Πόζαρ και στη Θεσσαλονίκη.

 

Πρόγραμμα

Παρασκευή : Αθήνα- Παναγία Σουμελά -Λουτρά Πόζαρ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περίφημη Παναγία Σουμελά με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Κατά τη διαδρομή μας περνάμε έξω από τη Βέροια και τη Νάουσα για να καταλήξουμε στην περίφημη εκκλησία Παναγίας Σουμελά , επίσκεψη και προσκύνημα. Χρόνος για φαγητό καθοδόν. Άφιξη στο Λουτράκι Αριδαίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ελεύθερος χρόνος στα θερμά Λουτρά. Τα ιαματικά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος και διάφορες άλλες παθήσεις. Βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο με συνοδεία μουσικής(προαιρετικά) . Ξεκούραση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

Σάββατο : Θεσσαλονίκη –Αγ. Δημήτριος-Παΐσιος-Λουτρά Πόζαρ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση το πρωί για την όμορφη Θεσσαλονίκη, όπου θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγ.Δημητρίου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια..

Στάση για φαγητό. Πανοραμικός γύρος κ αι επίσκεψη στο μοναστήρι του Οσ. Παίσιου στη Σουρωτή. Επιστροφή στο Λουτράκι. Ελεύθερος χρόνος για τα θερμά λουτρά. Ξεκούραση και το βράδυ διασκέδαση σε ταβέρνα με μουσική (προαιρετικά). Διαν/ση.

 

Κυριακή : Λουτρά Πόζαρ

Μετά το πρόγευμα, επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό του παλαιού Αγ. Αθανασίου, που βρίσκεται στους πρόποδες του Καϊμάκτσαλαν με το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ξεκούραση το μεσημέρι και χρόνος ελεύθερος για τη λουτροθεραπεία μας ή για ν’ απολαύσουμε τις παροχές του ξενοδοχείου μας, σάουνα, χαμάμ, πισίνα κ.α Το απόγευμα περίπατος στο χωριό Ορμα. Φαγητό και βραδινή διασκέδαση(προαιρετικά). Διανυκτέρευση.

 

Δευτέρα : μονή Οσίου Εφραίμ (Σύρου)-Λιτόχωρο-Αθήνα

Μετά το πρόγευμα και τα ζεστά λουτρά(όσοι θέλουν) αναχώρηση το πρωί για τη μονή του Όσιου Εφραιμ Σύρου στην Κονταριώτισσα Πιερίας. Επίσκεψη στο γυναικείο μοναστήρι. Στάση στο Λιτόχωρο για φαγητό ή καφέ.

Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω εθν. Οδού, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις.