Τετραήμερη εκδρομή στη Δυτική Μακεδονία, τη Βόρεια Ήπειρο και την Θεσσαλονίκη. 

 

Πρόγραμμα

Πέμπτη 17/11: Αθήνα- Έδεσσα -Λουτρά Πόζαρ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Έδεσσα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Κατά τη διαδρομή μας περνάμε έξω από τη Βέροια και τη Νάουσα Χρόνος για φαγητό καθοδόν. Άφιξη στο Λουτράκι Αριδαίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ελεύθερος χρόνος στα θερμά Λουτρά. Τα ιαματικά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό. Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος και διάφορες άλλες παθήσεις.

Βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Παρασκευή 18/11: Κορυτσά-Καστοριά-Λουτράκι-Πόζαρ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση το πρωί για τα σύνορα Ελλάδας-Aλβανίας περνώντας από Φλώρινα, κ.α. Έλεγχος στα σύνορα Κρυσταλοπηγής. Στάση στην Κορυτσά, η σπουδαιότερη πόλη της Ν.Α Αλβανίας και ο κύριος πυρήνας της Εθνικοαπελευθερωτικής Κίνησης της χώρας.

Επίσκεψη στην ορθόδοξη εκκλησία Κορυτσάς που έφτιαξε ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος το 1992, βαμμένη σε ροζ, μπλε, καφέ. Επίσης θα δούμε το κτίριο που έχει φιλοξενήσει τον Γιώργο Σεφέρης, ως Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος. Εκεί έμεινε και εργαζόταν ο ποιητής και έγραψε σημαντικά ποιήματά του και πολλά από τα φλογερά ερωτικά του γράμματα στη Μαρώ. Ελεύθερος χρόνος.

Εάν υπάρχει χρόνος θα έxoυμε την ευκαιρία να φάμε σε τοπικό εστιατόριο στο χωριό Μοσχόπολη. Επιστροφή μέσω Καστοριάς, στάση για καφέ με θέα την όμορφη λίμνη.

Επιστροφή στο Λουτράκι. Ξεκούραση και το βράδυ διασκέδαση σε ταβέρνα με μουσική (προαιρετικά). Διαν/ση.

Σάββατο 19/11: Θεσσαλονίκη -Τάφος Παϊσίου-Λουτρά Πόζαρ

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Θεσσαλονίκη. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Παίσιου στη Σουρωτή. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για ψώνια, καφέ.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο.. Ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος για τη λουτροθεραπεία μας.. Το απόγευμα περίπατος στο χωριό Όρμα. Φαγητό σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

Κυριακή 20/11: Λουτρά Πόζαρ-Αθήνα

Μετά το πρόγευμα και τα ζεστά λουτρά(όσοι θέλουν) αναχώρηση αργά το πρωί για την Αθήνα Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω εθν. Οδού, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις.