Διήμερη εκδρομή με επισκέψεις στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής και της Αργολίδας. 

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η

Αναχώρηση το πρωί από τον Πειραιά με προορισμό τον αρχ. χώρο της Ακρόπολης της Αθήνας που θα μας μεταφέρει στην εποχή του Περικλή και όχι μόνο..

Μετά την επίσκεψη ακολουθούμε τον δρόμο για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Επίσκεψη και ελεύθερος χρόνος. Συγκεντρωνόμαστε και παίρνουμε το δρόμο για Ναύπλιο ακολουθώντας την Εθν. Οδό Αθηνών –Κορίνθου.

Στάση στον Ισθμό για καφέ και ξεκούραση. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το περίφημο αυτό έργο του 19ου αιώνα που ενώνει την Στ. Ελλάδα με την Πελοπόννησο αλλά και τον Βορρά με τον Νότο.

Άφιξη στην πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Στολίδι της Πελλοπονήσου με τα τρία κάστρα-οχυρά της, το Παλαμίδι με τα 999 σκαλοπάτια, το Μπούρτζι μπροστά στο λιμάνι και την Ακροναυπλία στην άκρη της πόλης.

Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην πλακόστρωτη παλιά πόλη, την πλατεία Συντάγματος, να πιούμε καφέ δίπλα στην παραλία αλλά και να κάνουμε τα ψώνια μας στα διάφορα τουριστικά μαγαζάκια. Διαν/ση στο Τολό.

Ημέρα 2η

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Επίδαυρο. Άφιξη στο Θέατρο της Επιδαύρου.

Θα επισκεφτούμε το πιο γνωστό θέατρο στην Ελλάδα για την τέλεια ακουστική του αλλά και για την περίφημη ιστορία του που συνδέεται με τη γιορτή του Διονύσου στην αρχαιότητα.

Αναχώρηση από την Επίδαυρο για Μυκήνες Θα δούμε την πιο σημαντική Ακρόπολη του Μυκηναϊκού πολιτισμού που μας προσέφερε πολύτιμα ευρήματα του 2000π.Χ. Όταν ο Σλήμαν πρώτος έκανε τις ανασκαφές το 1896 βρήκε αντικείμενα μεγάλης αξίας(15 κιλά χρυσό )στους βασιλικούς τάφους και πολλά άλλα.

Προαιρετική στάση για φαγητό στο χωριό Φίχτια ανάλογα με τον χρόνο μας. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, επίσκεψη, και αναχώρηση για τον Πειραιά.

  

Τέλος