Οκταήμερη Χριστουγεννιάτικη εκδρομή στην κοιλάδα του Πάδου.

 

Πρόγραμμα

Αναχώρηση 23/12/2016

 

1η ημέρα Παρασκευή 23/12/2016: Αθήνα – Πάτρα ( πλοίο )

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα (ΕΛΤΑ) ώρα 11.30 , επιβίβαση στο λεωφορείo και αναχώρηση για την Πάτρα, με μία ενδιάμεση στάση κατά τη διαδρομή.

Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω (τo πλοίο διαθέτει άνετα σαλόνια, καταστήματα, αίθουσες διασκέδασης, εστιατόρια, self service ) .

 

2η ημέρα Σάββατο 24/12/2016 : Ανκόνα – Φερράρα -Πάρμα

Άφιξη στην Ancona ώρα 13.30΄και αναχώρηση για μια από τις ωραιότερες καστροπόλεις της της Ιταλίας. Η Φερράρα υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της μεσαιωνικής Ιταλίας και σημείο αναφοράς στην Ιπποτική Ευρώπη.

Ο οίκος των Έσσερ κυριάρχησε στην πιο ακμαία περίοδο του Δουκάτου. Επισκεπτόμαστε το ιστορικό κέντρο, βλέπουμε το ξακουστό κάστρο του Ηγεμόνα, το Ντουόμο, το μέγαρο της Σινιορίας και την εβραϊκή συνοικία.

Χρόνος για ξεκούραση και περίπατο στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Αναχώρηση για την Πάρμα όπου διανυκτερεύουμε.. Hotel FARNESE 4* (1χλμ.κέντρο)

 

3η ημέρα Κυριακή 25/12/2016: Πάρμα Χριστούγεννα (Χρόνια Πολλά)

Προγευματίζουμε και ξεκινά η γνωριμία μας με την πρωτεύουσα του ομώνυμου δουκάτου. Η Πάρμα, κέντρο ενός ισχυρού μεσαιωνικού φέουδου, αναγορεύεται σε πρωτεύουσα Δουκάτου και θα αποκτήσει έναν ασύγκριτο πλούτο μνημειακών κτιρίων.

Παλάτια, θέατρα, κάστρα. Επισκεπτόμαστε το Ντουόμο και το μοναδικό Βαπτιστήριο, βλέπουμε το Δουκικό μέγαρο, την πινακοθήκη, το θέατρο Φαρνέζε, το Αρχ. Μουσείο κ.α. Χρόνος στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

Η Πάρμα διακρίνεται για την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική της και φημίζεται για το Πανεπιστήμιο της, ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο. Η πόλη χωρίζεται στα δύο από έναν μικρό ποταμό, που φέρει και αυτός το όνομα Πάρμα. Θεμελιώθηκε από τους Ετρούσκους και το όνομα Πάρμα προέρχεται από την ονομασία της στρογγυλής ασπίδας (parma).

Παρακολούθηση της ζωντανής Φάτνης και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα Δευτέρα 26/12/2016. : λίμνη Γκάρντα - Βερόνα

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την πύλη της Γκάρντας, το Σιρμιόνε. Κτισμένο σε μια γλώσσα γης που εισέρχεται στην καρδιά της λίμνης, υπήρξε διαχρονικό κάστρο και ορμητήριο λαών και φυλών που παρήλασαν στην αλπίκή χώρα και στην κοιλάδα του Πάδου.

Νεολιθικά κατάλοιπα, Γαλατικά και Ρωμαϊκά λείψανα, στεφανώνονται με την μεσαιωνικό κάστρο που φρουρεί την είσοδο στον μεσαιωνικό οικισμό. Οι γιορτές στα δρομάκια του Σιρμιόνε προσφέρουν ζεστές γωνιές για το παραδοσιακό γλυκό και το λικέρ και μια ελκυστική Χριστουγεννιάτικη αγορά με τοπικά προϊόντα.

Συνεχίζοντας, φθάνουμε στην Βερόνα, την όμορφη πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης του Αδήγη ποταμού είναι η Ρωμαϊκή Αρένα, η πιάτσα Έρμπε και τα Αρχοντικά της, οι Κρεμαστές Σαρκοφάγοι του Οίκου των Σκαλίγερων το κάστρο του ποταμού.

Μετά την ξενάγηση θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ερευνήσουμε προσωπικά την πόλη και να περιεργαστούμε την ωραία χριστουγεννιάτικη αγορά στη Πιάτσα Έρμπε.. Μετά την ξενάγηση ακολουθεί χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Πάρμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα Τρίτη 27/12/2016 : Μιλάνο - Πλακεντία

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την Πιατσένζα (Πλακεντία), πόλη με μεγάλη στρατιωτική σημασία για τους ρωμαίους και την Λομβαρδική συμμαχία. Επισκεπτόμαστε το ιστορικό κέντρο με τα εμβληματικά του μέγαρα. Βλέπουμε το παλάτσο Ντουκάλε, το Ντουόμο και το παλάτσο Φαρνέζε με το συγκρότημα των μουσείων.

Ξεκουραζόμαστε με έναν καπουτσίνο . στην πλατεία των αλόγων και αναχωρούμε για το Μιλάνο. Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, ξεκούραση και μετάβαση στο Μιλάνο.

Το Καστέλ Σφορτσέσκο, το γοτθικό Ντουομο, η γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε, η Σκάλα του Μιλάνου και η πινακοθήκη Μπρέρρα, είναι βασικά αξιοθέατα της επίσκεψής μας. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο. Επιστροφή στην Πάρμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα Τετάρτη 28/12/2016: Μόντενα – Κρεμόνα

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για μια περιήγηση στην ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΠΑΔΟΥ ΓΑΛΑΤΙΑ. Επισκεπτόμαστε την Μοντίνη ( Μόντενα). Η παλιά πόλη, το Ντουόμο, το Μεσαιωνικό Κοινοτικό Μέγαρο, η Πιάτσα Γκράντε και η κοσμική πιάτσα ντε λα Πομπόζα, αποτελούν μέρος της μεγάλης κληρονομιάς της πόλης. Πραγματοποιείται ξενάγηση και προαιρετική επίσκεψη στο πρώτο συνεργείο, τώρα μουσείο αυτοκινήτου του Εντζο Φερράρι.

Χρόνος για να ερευνήσουμε το εορταστικό κέντρο και να δοκιμάσουμε τις τοπικές λιχουδιές στα όμορφα καφέ του κέντρου. Συνεχίζοντας αναχωρούμε για την Κρεμόνα την πόλη με την μεγάλη μουσική παράδοση.

Η Κρεμόνα υπήρξε το μεγαλύτερο κέντρο κατασκευαστών μουσικών οργάνων, με πιο γνωστούς την οικογένεια Αμάτι, τον Τζουζέπε Γκουαρνέρι και τον περίφημο Αντόνιο Στραντιβάρι.

Η ξένάγηση στη πόλη είναι ένα πανόραμα από τον πρώϊμο ως τον ύστερο μεσαίωνα και ένας περίπατος στη μουσική παράδοση της Ιταλίας. Επισκεπτόμαστε το Μπουσσέτο , γενέτειρα του Βέρντι . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πάρμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα Πέμπτη 29/12/2016 :Μπολόνια - Ανκόνα

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Εμίλια Ρομάνια την Μπολώνια. Ξεναγούμαστε στον ιστορικό πυρήνα της πόλης, το Παλάτσο Ποντεστά, Πιάτσα Ποσειδώνα, Γοτθικό Άγιο Πετρώνιο, Παλάτσο Γρηγορίου του 13ου, πύργοι Αζινέλλι).

Ξενάγηση και χρόνος στη Χριστουγεννιάτικη αγορά. Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Ancona, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής . Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η ημέρα Παρασκευή 30/12/2016: ( εν πλω ) Πάτρα - Αθήνα

Το πρωινό θα κυλήσει όπως σε μια μικρή κρουαζιέρα στο Ιόνιο. Απογευματινή άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή στην Αθήνα, με μία στάση κατά τη διαδρομή.