Πενθήμερη εκδρομή στην πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

 

Πρόγραμμα

Αναχώρηση: Παρασκευή 2 Ιανουαρίου

Επιστροφή: Τετάρτη 7 Ιανουαρίου

 

1η ημέρα

Αναχώρηση το απόγευμα για Κωνσταντινούπολη, με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, καφέ, φαγητό. Περνάμε τα σύνορα «Κήπους», μέσω Κέσαν-Τεκιρτάκ(Ρεδεστό)-Σιλιδριά. Διανυκτέρευση καθ’οδόν.

 

2η ημέρα

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στην περίφημη Αγ. Σοφία, στον βυζαντινό ιππόδρομο, Υδραγωγείο. Ελεύθερος χρόνος, προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Επίσκεψη στην Αιγυπτιακή Αγορά γνωστή για τα μπαχαρικά της. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα

Μετά το πρόγευμα, επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στη μονή Βλαχερνών(όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος), παλάτι Ντολμά μπακξέ, μονή Ζωοδόχου Πηγής(όπου βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών), Κλειστή Αγορά για ψώνια όπου υπάρχουν πάνω από δύο χιλιάδες μαγαζιά διαφόρων ειδών. .Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα

Μετά το πρόγευμα μονοήμερη κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα. Επιστροφή το απόγευμα. Εφόσον ο χρόνος μας το επιτρέπει επίσκεψη στην Κλειστή Αγορά. Προαιρετική βραδινή διασκέδαση, με παραδοσιακούς χορούς και μουσική και +φαγητό-ποτό. Διανυκτέρευση

 

5η ημέρα

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Πατριαρχείο όπου θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία και το έθιμο της ανάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο από τον Πατριάρχη. Αναχώρηση μετά την λήξη της τελετής για Ελλάδα, περνώντας και πάλι τα σύνορα. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση..