Πέντε ημέρες στην πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. 

 

Πρόγραμμα

Διανυκτερεύσεις: Κωνσταντινούπολη (4)

Αναχώρηση: 1 Ιουλίου Επιστροφή : 5 Ιουλίου

 

1η ημέρα Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Eλ.Βενιζέλος για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη παραλαβή και συνάντηση με τον ξεναγό μας, επίσκεψη στη μονή Βλαχερνών και στο Πατριαρχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα Κωνσταντινούπολη

Πρωινό και ξενάγηση στην Πόλη με επίσκεψη στον Βυζαντινό Ιππόδρομο, στο Τοπ Καπί με τους μυθικούς θησαυρούς των Σουλτάνων, στο τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ (μπλε Τζαμί) , στο Βυζαντινό Υδραγωγείο - έργο του Ιουστινιανού και στην Αγία Σοφία για να θαυμάσουμε την μεγαλοπρέπεια του Ναού, τον τρούλο και την γενικότερη ναοδομία του η οποία αποτελείται από το σύμπλεγμα Ελληνικού και Ρωμαϊκού Ναού.

Γεύμα. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με παραδοσιακή Τουρκική μουσική και πολίτικη κουζίνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα Κωνσταντινούπολη

Πρωινό. Σήμερα θα έχουμε ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια για να θαυμάσουμε τα 9 νησιά του συμπλέγματος των Πριγκιποννήσων. Στη Πρίγκηπο θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά και στη Χάλκη θα επισκεφτούμε τη παλιά θεολογική σχολή. Γεύμα.

Στην συνέχεια ελεύθεροι για μια βόλτα στο νησί με τα πόδια ή τις άμαξες .Επιστροφή στο πλοίο και θαυμάζοντας πλέον το δειλινό να πέφτει στις Ασιατικές ακτές της Προποντίδας επιστρέφουμε στην Πόλη. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα Κωνσταντινούπολη

Πρωινό. Θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με την επίσκεψη στον Ντολμά Μπακξέ, το περίφημο ανάκτορο των Σουλτάνων. Ακολουθεί η μονή Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίας Μπαλουκλιώτισσας) με τους τάφους των Πατριαρχών, και η Κλειστή Αγορά (καπαλί τσαρσί) με τα χίλια μαγαζιά.

Ελεύθερος χρόνος για ψώνια ή για μια βόλτα στο Πέρα, όπου θα δούμε τα Ελληνικά Γυμνάσια, Ζάππειο, την Αγία Τριάδα, την Αγορά Ρωμυλίας, τον Ρωμαιοκαθολικό Ναό του Σαν Αντώνιο. α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

 

5η ημέρα Κωνσταντινούπολη – Αθήνα

Πρωινό. Ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο όπου θα αντικρίσουμε δύο ηπείρους, αυτή της Μικρασιατικής πλευράς του Βοσπόρου και εκείνη της Ευρωπαϊκής.

Επίσης θα θαυμάσουμε τα παλιά Ελληνικά αρχοντικά και θέρετρα Ελεύθερος χρόνος στην Πόλη. Μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην Αθήνα.